Ahl/ februar 23, 2019/ Uncategorized

En SEO Manager vil forlade. Her skal du gøre næste.

Først spørg hvorfor.

Gør det klart, at du vil have personens feedback for at skabe forbedringer til dit SEO programmet. Er det følelsen af overarbejde, underbetalt eller uværdigt? Måske er der ikke plads til vækst, eller ikke muligt at gøre fremskridt på grund af organisatoriske hindringer? Hør efter. Lær, hvad du kan gøre for at forbedre dit SEO-programmets retning, bemanding og support.

Udskiftning af din SEO Manager

Skriv jobbeskrivelsen.

Bed din afrejsende SEO Manager om at udarbejde en jobbeskrivelse eller ansvarsoversigt. Ingen kender rollen og kravene bedre.

Find en erstatning.

Ansættelsesmarkedet er underbemandet for SEO’er. Giv dig selv god tid til at finde en erstatning, uanset hvilket niveau du ansætter på. Markedet er oversvømmet med (i) virksomheder der er på udkig efter deres næste SEO manager. Bureauer, der søger kandidatuddannede SEO-kandidater til at blive uddannet i agenturets metodologi.

SEO Manager og Head of SEO har meget mere ekspertise. Mens der er færre åbninger til disse roller, skal du stadig have et konkurrencedygtigt tilbud for at tiltrække ekspertise.

Tænk på din SEO support model.

Når dit hold ændres, er det en god tid at overveje SEO strategien. Er det et hold af en eller flere? Selv de mest erfarne SEO-fagfolk ønsker en kollega der kan tale strategi og ideer. Overvej et topersonshold, eller en SEO-medarbejder og en agenturkontrakt. Det giver sparring og udvikling.

Agenturer er dog ikke for alle virksomheder. Hvis du arbejder med et agentur, så er din SEO-medarbejder primært en projektleder, overvej at bringe arbejdet internt med et hold.

Sikre SEO strategi og køreplan.

Din tidligere SEO Manager har sandsynligvis en strategi og køreplan. Sørg for at du har begge sammen med en beskrivelse af hvert element, før personen forlader. Uden dette udgangspunkt vil udskiftningen sandsynligvis begynde fra bunden uden at være til gavn.

Forstå processerne og kontakterne.

Din tidligere SEO Manager har skabt processer som f.eks møder med redaktionelt eller udviklerpersonale og månedlig rapportering. Få detaljerne om de daglige, ugentlige og månedlige processer, herunder navnene på alle involverede. Bed om skabeloner og andre værktøjer, personen har brugt. Alt dette vil hjælpe din nye SEO Manager.

Lær om dine projekter.

En vis grad af din SEO historie forsvinder med din tidligere Manager. Bed personen om at forklare de nuværende projekter – hvem er involveret, mål og hindringer. Du kan beslutte, om du vil sætte en stopper for disse projekter eller holde dem kørende, indtil du har fået en erstatning. En ide af, at lave en glidende overgang, så den nye lære fra den gamle

Spørg din tidligere SEO Manager til at kortlægge tidligere kritiske projekter, der er gået live. Er der skrevet krav eller anden dokumentation, som dit nye SEO-team/person skal være opmærksom på?

Sørg for adgang til SEO-værktøjer.

Før personen forlader, skal der tilføjes en ejer eller en højtstående medarbejder som administrator på både Google Search Console og Bing Webmaster Tools-konti(Sikkert også et par til) for hvert underdomæne og domæne. Ellers, hvis kontiene er bundet til personlige e-mail-adresse, vil du miste adgang til dem, når personen forlader. Det er meget sværere at bekræfte disse konti fra bunden, end det er at have en nuværende administrator tilføje dig til kontoen (som administrator).

På samme måde skal du sørge for at have adgang til andre værktøjer, som f.eks. Enterprise-SEO-platforme (BrightEdge, Searchmetrics, seoClarity), specialbyggede værktøjer (Majestic, Ahrefs, Moz), projektstyringsværktøjer (Jira, Trello) og eventuelle skabeloner eller trackers Live på Google platforme (Google Dokumenter, Google Drev, Google Data Studio). Få personen til at lave en liste over hvert værktøj med sit loginnavn og adgangskode.

Hvis din tidligere SEO manager bruger personens egen email til disse værktøjer, skal du oprette en generisk e-mail-adresse for virksomheden og bede personen om at ændre ejers email til den pågældende.

Saml filer.

På personens sidste dag, spørg din tidligere SEO Manager om at uploade alle filer og skabeloner til en service som Dropbox for sikker opbevaring. Gem også en kopi på din computer. Din nye SEO Manager vil få brug for disse filer.

Skift adgangskoder.

Når din SEO Manager forlader, skal du ændre adgangskoderne i alle værktøjer på personens liste. Nogle har kvoter eller regler mod brugen af ​​flere parter. Better safe then sorry, selvom du stoler på din tidligere SEO Manager.

Share this Post